Arabia Saudită este locul unde se va construi cea mai înaltă clădire din lume: Kingdom Tower! In orasul Jeddah vor incepe in lucrarile de constructie la cea mai inalta cladire din lume, Kingdom Tower care va avea 200 de etaje si va depasi 1.000 metri inaltime. Costurile estimate ale constructiei sunt de 1,2 miliarde dolari, insa cu siguranta vor fi mai mari, iar termenul de finalizare este 2019, scrie Turnul va avea un kilometru înălțime și va costa 1,23 miliarde de dolari.

Constructorul a început deja testarea materialelor pentru ridicarea celor 200 de etaje ale Kingdom Tower. Conform calculelor, vor fi necesari 5,7 milioane de metri cubi de beton și 80.000 de tone de oțel. Kingdom Tower va fi construit pe malul Mării Roșii. Din cauza solului nisipos și a apei sărate, va fi necesară o fundație solidă de 60 de metri. De asemenea, clădirea a fost proiectată în așa fel încât să își poată modifica forma, în funcție de curenții de aer.

Elementul principal este “Turnul Regatului”, cladire pe care mai-marii statului saudit si-o doreau de 1,6 km inaltime, insa au mai “renuntat” la cateva sute de metri din motive tehnice si financiare. Cladirea va dispune de 59 de lifturi, iar la etajul 157 va exista o terasa cu restaurante de lux.

În prezent, cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa, din Dubai, cu o înălțime de 827 de metri.

Share Button