Marina Bay este alcatuit din 3 hoteluri a cate 55 de etaje, care au fost finalizate in iulie 2009. Cele trei turnuri sunt legate printr-un pod de 1 hectar, asezat efectiv pe ele, numit Sands SkyPark. Acesta gazduieste cea mai lunga piscina aflata la inaltime avand 146m, la 191 m deasupra solului. Totodata, aici se gasesc restaurante, gradini, sute de copaci si plante si un observatoriu public cu o vedere de 360 de grade, asupra orizontului Singapore.


Deschis în 2010 de compania din spatele celebrului hotel Las Vegas Sands, Marina Bay Sands a costat în total peste opt miliarde de dolari și a fost proiectat de firma Arup, responsabilă pentru lucrări la Opera din Sidney și la Centrul Național pentru Sporturi Acvatice de la Beijing, celebrul “cub” de la Jocurile Olimpice din anul 2008. Conform arhitectului canadian Moshe Safdie, proiectantul principal al ansamblului, designul clădirii a fost inspirat de forma unor seturi de cărți de joc.
Vizibilă de la mai mulți kilometri depărtare, o punte de 10 000 de metri pătrați unește cei trei zgarâie-nori la o înălțime de aproape 200 de metri, o construcție unică în lume prin dimensiunile sale și prin forma deosebită pe care o dă construcției. Decorată cu zeci de arbori, terasa găzduiește cea mai mare piscină suspendată din lume, cu o lățime de 146 de metri și un volum de aproape 1,5 milioane de litri de apă. Provocările inginerești pentru construcția piscinei au fost impresionante, dat fiind că, în mod natural, turnurile oscilează cu până la jumătate de metru în direcții diferite, sub forța vântului.

Share Button